Sunday, 22 July 2012

Ramadhan Al-Mubarak

ASSALAMUALAIKUM BLOGGER....

HYE HYE HYE !

lama rasanya tak update blog nie.. dah bersawang rasanya...
cuba tengok title kali nie.. sekejap jep kan dah masuk bulan puasa...
tak lama lagi raya pulak... kannn kannn... sekejap jep... 
tak sabar pulak nak raya... padahal baru puasa yg ke 2.. hahahahha
over betul aku nie...
ahhahahahhahha...
alaaaaa, bukan selalu kan nak over over nie... ahhahahhahha..
sempena bulan puasa nie, saya nak ucapkan :

selamat menyambut bulan ramadhan al-mubarak dan selamat berpuasa...
semoga ramadhan kali nie memberi keberkatan dan lebih baik daripada ramadhan sebelum sebelum nie...InsyaAllah.. Aminnnnn !

create by :
ecahzainul
#peace


Wednesday, 16 May 2012

perasaan happy + sedih bergabung

ASSALAMUALAIKUM my blog reader's.....
today i want to talk to you alls about what i'm feel today....



aku rasa aku sangat bahagia sekarang.... aku rasa ALLAH dah makbul kan doa aku :) TERIMA KASIH YA ALLAH sebab kau dah makbul kan doa aku selama ini... apa yg aku harap kan aku dah dapat balik.... aku bersyukur sangat... AKHIRNYA dapat membuat aku tersenyum kembali.... aku tak sangka dgn tarikh 16 MEI 2012 nie jugak mendatang kan kebahagian pada aku... perasaan aku sekarang macam dalam gambar gambar nie :





lastly, this i get now from him <3



thanks sayang :D



Tuesday, 15 May 2012

bertepuk sebelah tangan kot

ASSALAMUALAIKUM.....



hey u alls... perasan tak tarikh hari nie?? kowang tawu tak apa yg istimewa nya tarikh hari nie?? mesti kowang ingat HARI GURU kan.. sebenarnya tak pun... tapi apa apa pun terima kasih to all my teacher n lecturer... HAPPY TEACHER'S DAY ! k continue my story k... sebenar nya hari nie 16 MEI 2012 ialah date birthday someone yg aku sayang teramat sekali :( tapi...... entah la wei... aku rasa aku nie very very stupid woman... terkejar kejar orang yg tak pernah nak kejar kau balik... kau nie memang syok sendiri la wahai NURAIHSAH BINTI ZAINUL... sbb tue la title aku kali nie " BERTEPUK SEBELAH TANGAN".... tadi masa aku call dia ingatkan dapat la happy2 kan diri.. rupa nya lg menyedihkan hati aku :( sayu hati... boleh pulak cakap yg dia tak happy... at least tunjuk kan la diri tue yg tengah happy.. at least sedap la jugak hati aku nie.. nie cakap macam nak taknak jep... aku sedih sangat sangat wei :'( aku nak happy kan diri aku n dia.. tapi kesdihan yg aku dapat... tapi tape la aku try untuk tabah kan hati aku... aku tawu la aku dgn dia dah tade apa apa hubungan lagi... aku tawu aku banyak buat salah at dia... aku tawu aku jahat... tapi sekali sekala aku nak jugak dihargai wei... aku tak pernah rasa dihargai oleh seseorang... sekali pun cukup la wei... aku nie manusia jugak.. yg ada perasaan n emosi... aku selalu dipermainkan... tape la,nie mungkin dugaan yg ALLAH nak bagi n nak uji aku... aku akan try tabah kan diri even orang selalu cakap kau nie happy jep hari hari.. sentiasa tersenyum even ada masalah... tapi hakikat nya tak wei... luaran memang aku happy ceria.. tapi dalaman aku tersangat la sakit dan sentiasa mengalirkan air mata... sebelum aku tidur air mata aku mesti mengalir... dah jadi perkara wajib untuk aku sebelum tidur.. kecuali if dia buat aku happy hari tue... aku rindu kan dia :'( aku rindu kan kenangan kami bersama selama 2tahun 2bulan kami menjalinkan hubungan... now kami just as friend only.. lepas nie tak tawu la... hanya mampu berserah jep la pada ALLAH :'( aku hanya dapat merancang tapi ALLAH yg menentukan segala gala nya :'(


tue jep la aku dapat share... sebab aku tak dapat menahan air mata aku lagi untuk menaip panjang panjang....
bye u alls...
thanks for reading my blog....

assalamualaikum :(

Sunday, 6 May 2012

5 MEI 2012


assalamualaikum :) 
hye to all my blogger readers :)
u alls semua sihat?? 
dah lama kan aku tak update blog nie....
dah bersawang dah :D

hey u alls, nampak tak picture at atasa tue??
kabur kan?? if kabur pun biar la....
aku suka sangat picture nie walaupon dia kabur...
nak tawu tak kenapa tajuk aku 5 MEI 2012?
tawu tak?? 
meh sini aku story........
cerita nya begini :
jeng jeng :)

hari sabtu lepas aku pergi dating dgn si hensem nie... 
dah lama aku tak jumpa dia...
rindu sangat sangat dekat dia....
dapat jugak aku jumpa dia walaupon time banyak sangat halangan yg datang pada dia...
kesian si hensem nie :)
tapi akhirnya.... saya jumpa awak kan....

hari sabtu tue kiteorg pergi tengok movie cerita "AVENGERS"...
happy sangat sangat sebab dapat tengok cerita tue dgn dia....
kiteorg tgk movie at wangsa walk...
after tgk movie at wangsa walk kiteorg pergi SOGO....
nak cari hadiah untuk ibu dia....
pening jugak memilih hadiah... tak tawu nak pilih yg mana...
pusing pusing kiteorg mencari.... akhirnya jumpa jugak..
tak tawu la ibu dia suka or tidak...
tapi yg penting hadiah tue ikhlas drpd perkongsian kami...
hehehehehehe...
hope makcik suka dgn hadiah yg ecah n aidid pilihkan tue k...
ehehhehehe....
masa kiteorg sebok memilih org semua pandang2 kami berdua.. 
pelik sangat ke kami nie...
then,lepas dah dapat hadiah yg kiteorg cari, dia ajak aku pergi makan kfc...
1st kiteorg pergi kfc pertama complex... tgk ramai sangat, kiteorg keluar.. 
then aku bawak dia pergi makan kfc dekat maju junction...
at sana memang tak ramai org... dah la kfc tue sejuk...
naik gigil aku... ehhehehehehe....
lepas jep makan kfc,dia pon hantar aku balik rumah....
rasa berat jep nak pisah dgn dia time tue.....

aku rasa hangout kiteorg kali nie tak macam kiteorg dating masa couple dulu..
hari tue dia layan aku baik sangat... 
rasa sweet n bahagia sangat time tue...
5 MEI 2012 sweet memories that i get then before...
i miss so much that time KAWAN :)
kalau la masa boleh diundur semula kan best :)
tapi tape la...
aku bahagia sangat sangat bila adanya dia disisi aku KAWAN ...
sayang saya awak tau !
INGAT tue ! 

ni picture yg cantik sikit :) :


k la, tue jep yang aku nak story kali nie...
nanty kalau ada story aku write new post k :)
bye u alls :)







Wednesday, 18 April 2012

DINNER PRSP

haaaaa korang....
hari sabtu lepas 14 april 2012 aku pergi dinner kelab PRSP....
tema dia balck n white vs funky n funny.....
aku dress up funky n funny.....
 nie ha gambar gambar masa dinner tue.....










nie la gambar gambar masa dinner hari tue.....
nie jep la yg aku nak share dgn korang....
bubye....

baju kurung merah

ASSALAMUALAIKUM !

dah lama aku tak update blog nie...
rasa rindu pulak....
tapi aku tak tawu nak cerita pasal apa...

haaaa....
semandang kan final aku nak dekat aku story pasal final la...
huhuhuhuhuhu
final sem nie macam tak rasa apa apa jep weyh...
rilax jep aku nie...
selamba badak jep aku tak study....
nak pointer tinggi tapi PEMALAS nak study la kau nie ECAH ! 
apa nak jadi la dgn kau nie....

hahahahahhaha....
tadi aku ada ujian akhir agama...
pastu ada test fotografi....
dah la dgn tak ready apa apa...

aikk?? rasa pelik tak tiba2 aku story pasal final...
padahal title aku "BAJU KURUNG MERAH"
apa la aku nie....

tadi kan aku pakai baju kurung merah nie.....

 baju kurung merah + tudung cokelat....
suka hati aku jep...
tapi kesah pulak aku KANNNN....
HAHAHAAHHAHA....

k lah tue jep aku nak bagi tahu....
hehehehehehe....
bye you alls....
:D

Monday, 19 March 2012

happy dapat jumpa mereka

ASSALAMUALAIKUM...
HYE SEMUA....

masa 11.3.2012,aku pergi kenduri at kajang...korang nak tawu kenduri siapa? haaaa, kenduri along aidid kawin....aku dijemput untuk datang kenduri tue.. aku happy sangat dapat pergi kenduri tu.. sebab aku dapat jumpa si dia, family dia, nenek n atok dia n sedara mara dia yang sangat ramai tu..
nie gambar gambar yang ada at aku :

yang nie aku snap with kak jihah n aidid...
comel kann kami.... heheehhehe..
n dia hensem masa hari tu... aku suka tengok dia hari tu...


yang nie pulak snap gambar with kak jihah...
kak jihah nie cantik kan??? aku suka tengok muka dia....
kak jihah nie sangat comel.... geram pulak aku... hahahahaa...
aku suka tengok style dia n jeles dengan kecantikkan dia...
hihihihihihihi.....

yang nie pulak gambar aku dan si dia....
sekian lama tak dapat bergambar berdua dengan dia.. akhirnya dapat jugak <3
nie pon kak jihah yang paksa... thanks very very muchhxx kak jihah...
i love this picture sebab aku dan dia sedondon hari tu....
i love him untill i die <3



yang nie pulak gambar with adik dia n kak sedara dia...
at least adalah kenangan kan... heheheehhehehe...

yang nie pulak gambar dia with aneesa n gambar aku with aneesa yang sangat comel...
i like this picture coz dia nampak penyayang n suka bila dengan budak budak kecik....
muka aku tak nampak.. just nampak pipi aku yang sangat tembab tue :)
 
yang nie gambar aku n kak jihah bersama pengantin baru...
kiteorg dah macam pengapit pulak...
hahahhahahhahaha....

ini gambar beramai ramai with cousin perempuan dia....
ramai kan cousin dia... pon belum masuk semua lagi... kalau tak lagi ramai....
ada jugak gambar kenangan aku dengan sedara mara dia....

hari tu aku rasa beruntung sangat....
aku dapat jumpe dia... dapat jumpa seluruh family dia....
awak, saya sayang awak sangat sangat even kita just as a friend jep sekarang nie...
apa apa pun saya tetap sayang awak n sentiasa merindui awak.....
sekian, TERIMA KASIH..